Μίνι Τσίζκεϊκ (cheesecake) με λεμόνι

Μίνι Τσίζκεϊκ (cheesecake) με λεμόνι
Για τη βάση:
150 γρ. μπισκότα McVitie’s Digestive Integrale
80 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

Για την κρέμα:
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
150 γρ. τυρί ρικότα
100 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. χυμός λεμονιού
2 λεμόνια (ξύσματα φλούδας)
10 γρ. φύλλα ζελατίνης

Για διακόσμηση:
1 λάιμ

 
1. Ψιλοθρυμματίστε τα μπισκότα McVitie’s Digestive Integrale. Βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού φούρνου σε ένα ταψί και τοποθετήστε πάνω του 8 τετράγωνα κοπτικά ζύμης με σχετικά υψηλά άκρα. Καλύψτε το εσωτερικό των φορμών με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και ρίξτε μέσα το μείγμα που φτιάξατε προηγουμένως στο κάτω μέρος κάθε φόρμας πιέζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Βγάλτε το τυρί μασκαρπόνε από το ψυγείο και αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ, μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, στύψτε την και, στη συνέχεια, λιώστε την σε ένα κατσαρολάκι με χαμηλή φωτιά. Βάλτε σε ένα μπολ το τυρί ρικότα, το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη άχνη, και ανακατέψτε, σχηματίζοντας μια ομοιογενή κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και μετά προσθέστε την κρέμα που φτιάξατε προηγουμένως, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και τη ζελατίνη που στο μεταξύ έχει κρυώσει.
4. Βγάλτε τη βάση από το ψυγείο και ρίξτε πάνω της την κρέμα που φτιάξατε, ισοπεδώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο με μια σπάτουλα, και μετά ξαναβάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, βάλτε το μίνι τσίζκεϊκ σε ένα πιάτο και διακοσμήστε κάθε μερίδα με μια λεπτή φέτα λάιμ.