Παγωτό με βανίλια και σοκολάτα

Παγωτό με βανίλια και σοκολάτα
6 μπισκότα McVitie’s Digestive με Μαύρη Σοκολάτα
500 ml γάλα πλήρες
50 ml κρέμα γάλακτος
75 γρ. κρόκος αυγού
125 γρ. ζάχαρη
25 γρ. δεξτρόζη
25 γρ. γάλα σε σκόνη
2 γρ. αλεύρι χαρουπιού
60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
½ κ.γ. βανίλια

Για διακόσμηση:
8 μπισκότα McVitie’s Digestive με Μαύρη Σοκολάτα, 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 
1. Χτυπήστε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε το γάλα, το γάλα σε σκόνη (ή, αν προτιμάτε, 25 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος) και τη βανίλια, σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε, με λεπτή ροή, αυτό το ζεστό μείγμα πάνω στους χτυπημένους κρόκους αυγού, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι. Βάλτε το σύνολο σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε μέχρι στους 85 °C, συνεχίζοντας να ανακατεύετε. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάλτε το μείγμα σε ένα πολύ κρύο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι χαρουπιού, ανακατεύοντας καλά.
2. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει η βάση του παγωτού και μεταφέρετέ τη στα καλάθια της παγωτομηχανής για τη «μαντεκατούρα», έως ότου φτάσει σε μια συμπαγή υφή. Συνήθως χρειάζονται περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται κυρίως από την παγωτομηχανή).
3. Προσθέστε τα μπισκότα McVitie’s Digestive με Μαύρη Σοκολάτα που είχατε θρυμματίσει προηγουμένως και τις σταγόνες σοκολάτας στο «μαντεκαρισμένο» παγωτό, ανακατεύοντας γρήγορα για ένα ομοιόμορφο αμάλγαμα.
4. Σερβίρετε μια κουταλιά παγωτού ανάμεσα σε δύο μπισκότα McVitie’s Digestive με Μαύρη Σοκολάτα και διακοσμήστε με σταγόνες σοκολάτας.